Política

Moratinos accepta acollir presos de Guantànamo a l'Estat

La secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, ha demanat avui l'ajuda de l'Estat espanyol per acollir diversos detinguts del penal de la base nord-americana de Guantánamo (Cuba) i el ministre d'Afers Estrangers i de Cooperació, Miguel Ángel Moratinos, s'ha mostrat "en principi d'acord a col·laborar en l'acollida d'alguns presos, sempre que les condicions jurídiques siguin acceptables".

Així ho ha relatat el cap de la Diplomàcia espanyola als mitjans de comunicació a la seva sortida del Departament d'Estat, on s'ha reunit durant uns 40 minuts amb Clinton.

El ministre ha aclarit que aquesta trobada no estava pensada per fixar la data d'una futura trobada entre el president dels Estats Units, Barack Obama, i el cap de l'Executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que coincidiran el pròxim dos d'abril a la cimera del G-20 a Londres i els dies següents a Estrasburg i Kehl en els actes del 50è aniversari de l'OTAN.

Moratinos tornarà a trobar-se amb Clinton a la conferència internacional per a la reconstrucció de Gaza convocada per Egipte el pròxim dos de març i després a una reunió ministerial a Brussel·les. La secretària d'Estat nord-americana ha demanat també al ministre que traslladés una salutació d'Obama al rei i Zapatero.

Nova etapa
El ministre Moratinos ha afirmat després de la seva primera trobada amb Clinton que s'ha obert "una nova etapa" en la relació entre els dos països. "Puc assenyalar que s'obre una nova etapa en les relacions en el sentit de tenir un major compromís de treballar junts, de reforçar les relacions, de fer aquestes relacions cada vegada més fluides, intenses i fructíferes", ha assenyalat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Junts abandona el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA
judicial

Els 46 policies investigats per les càrregues de l’1-O, amnistiats

barcelona
política

Maragall assenyala el director de Comunicació d’ERC

barcelona
ESTATS UNITS

Trump invoca el reconeixement de la immunitat per frenar el cas de l’actriu porno

BARCELONA
judicial

Mas recorre contra la investigació per traïció en el ‘cas Volhov’ i acusa el jutge de “frau processal”

barcelona
política

Junts diu que la trobada Puigdemont Junqueras és una “bona notícia” per a l’independentisme

barcelona
política

Suprem entestament

madrid
REGNE UNIT

Els ‘tories’ es descomponen

Londres