Política

Els pressupostos de l'Estat per al 2010 congelen la partida de la casa reial

La vicepresidenta Elena Salgado destaca que la despesa social serà prioritària i representa el 51,6%

La despesa social és una de les prioritats dels pressupostos de l'Estat per al 2010 i representarà més de la meitat del total consolidat, el 51,6% del total, amb un augment del 3,8%. Una de les partides que es congelen, encara que tampoc baixa respecte al 2009 com han fet d'altres, és la de la casa reial, amb gairebé 9 milions d'euros.

En un pressupost que la vicepresidenta Elena Salgado ha definit com a “adequat a la situació actual”, basat en l'austeritat i més ingressos a partir de l'increment de determinats impostos, com l'IVA, a més de la supressió de la prestació de 400 euros, per primera vegada a la història l'assignació a la casa reial es congelarà i serà igual a la d'aquest 2009, amb uns 9 milions d'euros. Els alts càrrecs de l'administració, com el govern, també veuran congelada la seva assignació.

Entre les partides que baixen hi ha la d'investigació militar, que cau el 18,9%; les subvencions al transport baixen el 18%, comerç, turisme i pime, el 8,6%, i la investigació civil, un 3,1%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.