Política

L'OTAN admet la mort per error de 12 civils en l'ofensiva contra els talibans a l'Afganistan

Els responsables "lamenten" l'incident però qualifiquen l'atac d'"èxit" i consideren que l'ofensiva ha de continuar

El comandant de la Força Internacional d'Assistència a la Seguretat a l'Afganistan (ISAF), el general nord-americà Stanley McChrystal, ha informat aquest diumenge que un míssil llançat per les forces aliades contra milicians insurgents ha fallat l'objectiu i ha acabat amb la vida de 12 civils afganesos.

L'incident s'emmarca dins de la gran ofensiva de la ISAF i l'exèrcit afganès contra Marjah, reducte dels rebels talibans a la província de Helmand, al sud de l'Afganistan.

"Lamentem que es perdin vides innocents durant els nostres esforços conjunts. Volem transmetre a la població el nostre més sincer condol i els assegurem que farem tot el que puguem per evitar incidents en el futur", ha afirmat McChrystal.

Malgrat tot, l'OTAN qualifica la primera fase de l'ofensiva d'"èxit" i es mostra "satisfeta" amb el resultat.

També el president afganès, Hamid Karzai, ha manifestat el seu condol per l'incident i ha instat les forces aliades a mostrar cautela durant l'ofensiva per evitar la mort de civils.

"Després de saber la notícia, Hamid Karzai ha ordenat de seguida una investigació, ja que havia manat anteriorment que l'operació fos curosa per evitar la mort de civils innocents", explica la presidència afganesa en un comunicat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.