Política

Puigcercós denuncia manca de lleialtat i unitat per part dels crítics d'ERC

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha aprofitat el Consell Nacional que avui celebra la formació per llançar un missatge als sectors crítics. Els ha demanat "lleialtat i unitat" en un moment clau per a Catalunya amb la negociació del nou model de finançament.

En la seva intervenció, Puigcercós ha admès que té "la sensació que al partit no tothom pedala al mateix ritme ni en la mateixa direcció". Segons el president d'ERC, "hi ha qui està per un altre tipus de debat, que té altres prioritats, i en comptes de donar suport i pedalar en la mateixa discussió, utilitza aquests debats per erosionar l'actual direcció. I això em pesa i em cou". Amb aquest advertiment, el líder republicà apunta directament els impulsors de la petició de referèndum intern perquè siguin els militants els que decideixin el posicionament del partit respecte a la proposta de finançament que arribi de Madrid.

A parer de Puigcercós, bona part de la societat catalana ja està a favor de "plantar-se" si l'executiu espanyol segueix plantejant un model insatisfactori. Es per això que demana "anar tots junts" per continuar transmetent aquest missatge als ciutadans. "Tenim una oportunitat per explicar a molts catalans decebuts que aquí hi ha un partit que mai no ha fallat". Amb tot, ha admès que "ERC pot haver pres decisions arriscades, algunes difícils que han costat d'entendre", però que a l'hora de la veritat, mai no ha fallat a la societat.  

Mentrestant, els crítics liderats per Uriel Bertran segueixen recollint signatures per aconseguir que la direcció hagi de convocar un referèndum intern que fixi el posicionament de la formació sobre el model de finançament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.