Política

R.cat promou un enviament de nadales als diputats del PSC demanant-los que votin contra els pressupostos

Els 25 diputats del PSC al Congrés, integrants del grup del PSOE, estan rebent un enviament massiu de felicitacions de Nadal. El text els recorda que "per sobre de tot" representen "el poble de Catalunya", encara que es "deguin" al partit que "dóna suport al govern de l'Estat". Amb aquest argument, la nadala els demana que votin contra els pressupostos de l'Estat defensats pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

Es tracta d'una campanya promoguda per Reagrupament.cat, el corrent d'ERC liderat per Joan Carretero. R.cat ha redactat el text i l'ha penjat a la seva web, amb un formulari perquè tothom que ho vulgui l'ompli i enviï la nadala abans que dijous es faci la votació definitiva sobre els pressupostos, que la setmana passada van ser vetats al Senat pel PP, CiU, ERC i ICV.

L'enviament massiu ha arrencat hores abans que l'executiva del PSC decidís la posició definitiva dels seus diputats al Congrés, que finalment serà la de salvar els comptes de Zapatero, com ha anunciat el partit aquest dilluns al migdia.

"Volem que tinguin consciència que, malgrat que accedeixen al seu escó mitjançant una llista tancada i decidida pel partit, en realitat tenen darrere un poble, i volem que aquests ciutadans també siguin actius i prenguin una responsabilitat reivindicant el que és just per al país", argumenta Rut Carandell, portaveu de R.cat.

La proposta es va activar aquest diumenge a mitja tarda i, segons R.cat, a dos quarts de dues d'aquest dilluns al migdia ja ja s'havien enviat 431 nadales. Tanmateix, les felicitacions no s'envien directament: com que s'hi poden afegir comentaris, R.cat ha decidit fer de filtre abans d'adreçar definitivament el text als diputats. "No acceptarem res de mal gust", adverteix Carandell.

 


 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.