Política

Azkárate: "On s'ha de derrotar l'esquerra abertzale és a les urnes"

Política

La portaveu del govern basc, Miren Azkárate, ha assegurat que "on s'ha de derrotar Batasuna és a les urnes", en referència a l'anunci de l'esquerra abertzale de presentar-se a les properes eleccions basques l'1 de març, i ha remarcat que "deixar sense veu política a un part de la societat mai ens aproparà a la solució dels conflictes".

En declaracions a Catalunya Informació, ha dit que l'executiu basc sempre ha manifestat la seva "total oposició" a la Llei de Partits i ha assegurat que és la societat la que "ha de tenir la possibilitat de mostrar la seva disconformitat amb els postulats" de l'esquerra abertzale. Ha lamentat que les decisions "es prenguin des de Madrid i en clau electoral".

Azkárate ha assegurat que Juan José Ibarretxe afronta "fort d'ànims" les eleccions i no ha volgut especular sobre possibles escenaris polítics, ja que això ja ho decidiran els votants. Ha remarcat que el lehendakari "és el més ben valorat" dels polítics bascos i que ella "no dubta" que serà el guanyador.

Miren Azkárate ha criticat amb duresa el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per no permetre la consulta popular. "És un fracàs per a Zapatero", ha afegit, al què ha acusat "d'utilitzar al Tribunal Constitucional" per impedir-la i no permetre que "la societat pugui donar la seva opinió sobre aquells temes que ell ha parlat amb ETA i Batasuna". L'executiu basc esperava que "els fets acompanyessin el famós 'talante' dels primers temps", ha afegit.

Azkárate, que ha recordat que sempre ha apostat per "un final dialogat si ETA mostra voluntat de deixar les armes", ha vaticinat que "quan més tard ho faci serà pitjor i la solució per a ells serà més difícil". També ha indicat que malgrat que tothom coincideix que la banda terrorista està "més debilitada que abans, encara pot fer molt mal i ho està demostrant".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.