Política

El Bigotes es nega a declarar i assegura que està "tranquil"

Álvaro Pérez, àlies 'el Bigotes', s'ha negat a respondre les preguntes del jutge Antonio Pedreira, que instrueix el cas Gürtel. Ha arribat al Tribunal Superior de Justícia de Madrid poc abans de les deu del matí i només ha comparegut durant uns minuts

Álvaro Pérez, conegut com el Bigotes, s'ha negat aquest dimarts a declarar davant del jutge del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, Antonio Pedreira, pels delictes de corrupció que se li imputen en relació amb la seva imputació en el cas Gürtel com a braç executor de la trama de Francisco Correa a València.

Amb una gran expectació, el Bigotes ha arribat a les 10 del matí amb l'objectiu de comparèixer davant de Pedreira en relació amb la compra de vestits al president valencià, Francisco Camps, i ha assegurat que està "tranquil" davant de l'allau de preguntes dels periodistes congregats.

A penes una hora després ha abandonat les dependències judicials acompanyat per la seva advocada, i ha informat els mitjans de la seva decisió de no contestar ni les preguntes del fiscal ni les dels advocats.

En finalitzar la compareixença, les fiscals del cas, Miriam Segura i Concha Sabadell, han acordat no sol·licitar cap nova mesura cautelar sobre l'imputat, que afronta una fiança de 600.000 euros en concepte de responsabilitat civil.

El Bigotes, que està en llibertat com la resta dels imputats a excepció de Correa, Pablo Crespo i Antoine Sánchez, era el responsable d'Orange Market, filial valenciana de Special Events a València. Aquesta empresa era la proveïdora de serveis de la direcció regional del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, organitzant mítings, congressos i tota classe d'esdeveniments per als populars.

Segons el sumari, Álvaro Pérez va pagar vestits al president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, per import de 12.783 euros. Les diligències recullen que Camps acudia a Madrid a instàncies d'Álvaro Pérez amb la finalitat d'adquirir roba a les botigues de Milano i Forever Young, en què treballava el testimoni José Tomás.

El sumari revela que Correa i El Bigotes tenien una relació molt pròxima amb el secretari general del PP del País Valencià, Ricardo Costa, i que aquest fins i tot va recórrer al Bigotes per intentar entrar en el govern de Francisco Camps, el desembre del 2008.

Segons les converses contingudes en el sumari, El Bigotes es refereix a Costa com a "un amic de veritat", a qui estimaria tot i que fos "un pobre de solemnitat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.