Política

El cas Gürtel esquitxa Pons, Agag i Cascos

El número dos de la trama parla de finançament il·legal a Galícia. Regals de luxe per a Ricardo Costa, secretari del PP

Es veia a venir, però ha superat totes les expectatives. L'aixecament de part del sumari del cas Gürtel ha commocionat el Partit Popular. A les parts implicades, només se'ls han facilitat 17.000 dels 70.000 fulls en què es descriu la investigació sobre la trama corrupta vinculada al partit.

Però d'aquesta quarta part se'n desprèn que dirigents de primera línia hi estan presumptament implicats i que en diverses comunitats, com Galícia, el País Valencià i Castella-Lleó, hi pot haver hagut finançament il·legal.

La part del sumari que va deixar de ser secreta ahir, per decisió del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, conté la comptabilitat de la trama i transcripcions de converses entre els seus dirigents.

En una d'elles, el cap de la xarxa corrupta, Francisco Correa, parla d'un tracte de favor per part de l'actual vicesecretari de comunicació del PP, Esteban González Pons.

Correa es vanta de la seva influència sobre Pons mentre era conseller al País Valencià, i afirma que era capaç d'apoderar-se de terrenys no urbanitzables on s'aplicaria, posteriorment, una requalificació. També esmenta una orgia feta en un local de l'alcalde de la localitat alacantina de la Nucia, Bernabé Cano.

L'escàndol a València s'acaba d'arrodonir amb el rellotge de 20.000 euros que hauria rebut el secretari general del partit, Ricardo Costa, i amb les gestions que li haurien fet en la compra d'un cotxe.

El gendre d'Aznar
El que també es va saber ahir és que una de les persones pagades amb el fons que es dedicava a compensar favors és Alejandro Agag. Es tracta del gendre de l'expresident espanyol, José María Aznar.

Qui també queda esquitxat és l'exministre de Foment i exsecretari general del PP, Francisco Álvarez-Cascos, per haver donat preferència a Correa en els seus negocis amb Aena.

Per la seva banda, el número dos de la trama, el gallec Pablo Crespo, insinua que hi va haver finançament il·legal del partit a Galícia entre els anys 1996 i 1999.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.