Política

Montilla proclama els resultats “sòlids i incontestables” de la seva acció de govern

Apel·la rebutjar el discurs dels “líders del pessimisme” amb l'acció concertada de la societat civil i de l'administració

El president de la Generalitat, José Montilla, ha iniciat la seva intervenció en el debat de política general del Parlament afirmant amb rotunditat que el seu govern pot presentar avui “resultats sòlids i incontestables”. Montilla ha rebutjat el discurs dels “líders del pessimisme” i ha fet un llarga relació dels resultats obtinguts des de la iniciativa pública i privada, malgrat la crisi econòmica i en el desenvolupament de l'autogovern.

Sense donar marge per a fórmules protocolàries, Montilla ha fet inventari d'actuacions i acords a nivell institucional en l'últim any. Ha enumerat actuacions que van des del nou model de finançament, la signatura de traspassos sobre rodalies ferroviàries o en matèria de treball, fins al tancament del desplegament dels Mossos, els acords nacionals per a la recerca i innovació, sobre la immigració, la posada en funcionament del tünel de Bracons o la terminal 1 de l'aeroport del Prat o la Ciutat de la Justícia, fins a signatura de mesures per l'ocupació juvenil o la llei d'educació.

El president de la Generalitat ha posat aquests i altres exemples com a “realitats triades de moltes realitats tangibles” que, a parer seu, demostren que “Catalunya va endavanrt i se'n surt” i que la “cooperació institucional dóna fruits ben plantejada” des de la “cultura del diàleg i l'acord” amb la societat civil.

La primera sessió del debat de política general acabarà aquest dimarts al final de la intervenció del president de la Generalitat. Dimecres continuarà amb la intervenció dels portaveus dels grups parlamentaris i dijous culminarà amb la votació de les propostes de resolució.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat