Política

Montilla adverteix que no comparteix les “aventures” independentistes que posen en risc la cohesió civil

El president de la Generalitat tanca el seu últim discurs de política general reivindicant la vigència de l'Estatut i la feina feta pel govern tripartit

El president José Montilla ha tancat la seva exposició inicial en el debat de política general del Parlament amb un advertiment contra les “aventures” que alguns volen engegar amb les consultes sobiranistes i ha proclamat la seva convicció que cal desplegar l'Estatut sense pensar en hipotètiques retallades del Tribunal Constitucional. Montilla ha afirmat que en l'alternativa al que pugui passar amb l'Estatut serà ferm en la defensa del pacte de Catalunya amb l'Estat.

Montilla ha centrat la darrera part del seu discurs en l'últim debat de política general d'aquesta legislatura amb una referència a la sentència que hi ha pendent sobre l'Estatut per part del Tribunal Constitucional. En aquest sentit, el president català ha proclamat el compromís de defensar el desplegament estatutari i ha advertit que Catalunya es pot afeblir si renuncia a treure'n el màxim profit. Però també ha advertit contra aquells que volen anar massa de pressa i qüestionen la via estatutària. “Catalunya no pot semblar una criatura que demana una joguina i l'abandona sense obrir-la”, ha afirmat.

El president de la Generalitat ha reconegut el risc de la incertesa que plana en la societat catalana respecte a la sentència del Tribunal Constitucional. Montilla ha afirmat el propòsit de reclamar el compliment del pacte que representa l'Estatut amb l'Estat espanyol. “No tornarem a negociar el que ens va costar tant, no ens aturarem ni farem marxa enrere”, ha afirmat, tot reiterant la seva voluntat de lleialtat institucional.

Defensa del tripartit
Com probablement corresponia a l'últim debat d'aquestes característiques, Montilla ha reivindicat la “validesa i solidesa” del pacte de govern tripartit entre el PSC, ERC i ICV i n'ha defensat la “coherència” dels objectius i els “resultats” assolits. També ha afirmat que l'opció de govern que ha encapçalat ha mostrat la “viabilitat del catalanisme d'esquerres” i, a més, ha assegurat que “l'alternança ha enriquit la societat catalana” perquè ha demostrat que una diversitat d'opcions polítiques poden servir al catalanisme polític.

CLICA AQUÍ PER VEURE COM HA ANAT EL DEBAT AL PARLAMENT, AL MINUT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona