Política

Puigcercós demana a Montilla que "rectifiqui" la seva postura sobre les consultes sobiranistes

El president d'ERC marca distància amb les consignes socialistes i assegura que "sense violència es pot plantejar tot". Demana "més contundència" a Madrid per superar la crisi i la situació econòmica de Catalunya

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha reclamat al president del govern, José Montilla, que "rectifiqui" la seva posició sobre les consultes sobiranistes.

Concretament, durant el debat de política general al Parlament de Catalunya, Puigcercós ha asseverat: "No és un bon argument dir que les consultes alimenten la caverna mediàtica, perquè si ens fes por alimentar la caverna mediàtica no haguéssim fet la llei d'educació, no haguéssim fet l'Estatut, vostè no hagués pactat amb un partit independentista i vostè no seria president".

Més encara: "A mi –ha admès– em va agradar el que va passar a Arenys de Munt. Sense violència es pot plantejar tot".

Ara bé, aquesta no ha estat l'única exigència del líder republicà. Puigcercós ha exigit a Montilla que es manifesti "amb més contundència" a Madrid per poder superar la crisi i millorar la situació econòmica de Catalunya.

Al seu entendre, després de la crisi no tot serà igual perquè, entre d'altres, al sector industrial li passarà factura, i per això "caldrà fer sacrificis, que fins ara només fem els catalans". "A Catalunya hi ha molt sacrifici i molt copagament, i d'altres que ens diuen insolidaris ho tenen tot pagat", ha reblat.

Per tot això, Puigcercós ha apostat per "mirar més enllà, tenir un horitzó propi i no esperar Espanya, que viu instal·lada en la bombolla". Una bombolla que, segons ha definit, està basada "en l'especulació immobiliària, els fons estructurals europeus i la mamella catalana".

El Prat i els comptes estatals
Però, en paraules de Puigcercós: "The party is over" ("La festa s'ha acabat"). De fet, ha assegurat en el seu discurs que si Catalunya "no pot tenir aeroport, Espanya no podrà tenir pressupostos" perquè "no és tolerable que el futur del Prat es decideixi a Barajas".

"Estem al final d'una etapa important i transcendent. El Tribunal Constitucional marcarà una paret, marcarà el punt final. I aquest país té l'obligació no només de saltar la paret, sinó també de marcar nous horitzons", ha sentenciat.

En la seva opinió, s'han acabat les divisions entre catalanisme i progressisme, i gràcies a Esquerra "s'ha lluitat contra el sectarisme".

Puigcercós ha acabat advertint: "No em trobaran mai en una aventura que vulgui dividir el país en dues realitats enfrontades. Hem d'avançar conjuntament però sense renunciar a res. Qui es vulgui moure, que ens truqui".

CLICA AQUÍ PER VEURE COM VA EL DEBAT DE POLÍTICA GENERAL AL MINUT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona