Política

Cap partit presentarà una resolució perquè el Parlament doni suport a les consultes sobiranistes

El PP insta Montilla a "respectar i acatar" públicament la sentència del TC sobre l'Estatut. Sirera reclama una reducció de la despesa de la Generalitat

Caps dels partits polítics que tenen representació parlamentària presentarà una resolució per donar suport a les consultes sobiranistes. Segons apunten fonts de CiU i ERc, demà –últim dia per a lliurar-les– no hi haurà cap sorpresa al respecte, tot i que gairebé cada dia algun Ajuntament català es posiciona a favor de portar a terme un referèndum al seu municipi.

Així, es preveu que el ple del Parlament no doni suport demà a les consultes sobiranistes.

Daniel Sirera
Aquesta tarda, en el debat de política general, el portaveu del PP, Daniel Sirera, ha centrat la seva intervenció en l'exigència de rebaixar els impostos com a factor que agreuja els efectes de la crisi econòmica sobre les classes mitges i populars. Alhora, ha orientat la seva crítica en la pèrdua de confiança dels ciutadans vers l'acció de govern, denunciant un increment de la inseguretat ciutadana, pèrdua d'eficàcia dels grans serveis públics, i ha exigit a Montilla que es comprometi a “respectar i acatar” la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut després d'acusar el president d'ambigüitat en aquest punt.

Daniel Sirera ha iniciat la serva intervenció seguint la línia d'atacs frontals contra la proposta del govern de José Luis Rodríguez Zapatero d'increment de la pressió fiscal. I de retruc ha atacat el model de finançament autonòmic perquè, ha dit, “Catalunya pagarà més que la resta de comunitats autònomes” amb el nou model de finançament. També ha denunciat un incompliment de Montilla pel que fa a l'impost de transmissions i donacions patrimonials.

El president del grup parlamentari del PP ha denunciat també les prioritats d'inversió del govern mentre la Generalitat paga “organismes que fomenten l'odi a Espanya”, es financien organismes de defensa del català fora de Catalunya i “els estudiants catalans han de pagar els ordinadors”.

Després d'acusar els socialistes de ser un partit i govern “de destrucció massiva de llocs de treball”, el portaveu popular ha instat l'executiu a reduir els organismes de la Generalitat i a augmentar els controls sobre la despesa pública amb temes com l'auditoria sobre els informes encarregats pel govern o els fets del Palau de la Música.

El representant del PP també ha dedicat fortes crítiques a la seguretat ciutadana, a la salut i a l'educació. “Catalunya és notícia per la inseguretat ciutadana, la prostitució i les festes que acaben amb bandalisme”, ha sentenciat, afegint que el govern “ha abandonat” Ciutat Vella a Barcelona per la prostitució i ha afirmat que “Barcelona és la ciutat més insegura d'Europa per als turistes”.

CLICA AQUÍ PER VEURE COM VA EL DEBAT DE POLÍTICA GENERAL AL MINUT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona