Política

Ismail Haniyeh, primer ministre de Hamàs: "La victòria arriba amb paciència"

Franja de Gaza

El primer ministre de Hamàs, Ismail Haniyeh, va assegurar dilluns a la nit que el conflicte entre palestins i israelians desembocarà en "un nou futur" per a la gent de Gaza, ja que "la victòria arriba amb paciència".

En un desafiador discurs emès per la cadena Al-Aqsa, el segon des que va començar l'ofensiva israeliana a la Franja, Haniyeh va assegurar que els ciutadans de Gaza estan "establint les bases d'un nou futur". "El que realment està succeint és un vers diví de Déu", va declarar el primer ministre, en un discurs que recordava el pronunciat pel líder de Hezbol·lah, Hassan Nasral·lah, que anys abans va parlar de "victòria divina" sobre Israel.

Israel va combatre contra els milicians de Hezbol·lah al Líban fa dos anys en una ofensiva per frenar el llançament de coets de Hezbol·lah contra el nord d'Israel. La guerra, que va durar sis setmanes, no va poder debilitar l'ofensiva de l'organització xiïta al Líban, segons ha informat la cadena nord-americana CNN.

Un mínim de 900 palestins, la meitat d'ells civils, han mort a la franja de Gaza des que va començar l'operació de l'exèrcit israelià, i més de 4.000 han resultat ferits. Per altra banda, tretze israelians, entre ells deu soldats, han mort víctimes de l'ofensiva de Hamàs, que continua llançant coets contra territori israelià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.