Política

Nou ONG d'Israel denuncien "danys sense precedents" de l'exèrcit del seu país a la població civil de Gaza

Nou organitzacions israelianes defensores dels drets humans han fet aquest dimecres una "crida humanitària urgent" al seu país perquè protegeixi els civils de Gaza, que pateixen "danys sense precedents" a causa de l'ofensiva militar.

"Un milió i mig de civils es troben en extrema urgència humanitària i les seves necessitats no han estat adequadament tingudes en compte per l'exèrcit israelià en les mesures parcials que ha pres", afirma la carta enviada pes les ONG a les autoritats polítiques, militars i judicials d'Israel i que ha estat difosa per la premsa.

Les organitzacions -entre les quals hi ha Btselem, Gisha, Adalah i la secció israeliana d'Amnistia Internacional- demanen a l'exèrcit del seu país que "aturin el dany desproporcionat a civils i deixin d'atacar objectius civils sense interès militar, encara que siguin considerats com a símbols del govern" de Hamàs a Gaza.

A més, les ONG, exigeixen l'obertura d'una via perquè els civils puguin fugir dels combats i garanties que podran tornar a casa seva després de l'operació "Plom Fos", que ja ha causat gairebé un miler de morts i 4.500 ferits palestins en 19 dies.

També han alertat que quan s'acabi l'ofensiva caldrà investigar les sospites de "greus violacions del dret internacional humanitari" comeses pels militars israelians.

"Aquest tipus de combat és una oberta violació de les lleis de guerra i genera sospites que s'han comès crims de guerra", apunten les entitats. Per les ONG, en aquest afer "la responsabilitat de l'Estat d'Israel és clara".

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.