Política

Més morts en un nou bombardeig israelià sobre una escola de l'ONU a Gaza

Món

Nou palestins han mort i onze han resultats ferits en els bombardejos israelians a Gaza d'aquest dissabte al matí, un dels quals ha tingut lloc en una escola de l'ONU on s'hi refugiaven 1.600 persones. Aquests atacs passen poques hores abans que el gabinet de seguretat israelià decideixi aquest dissabte si declara un alto el foc unilateral després de 21 dies d’ofensiva a Gaza. Aquesta possibilitat arriba després que aquest divendres Israel obtingués garanties nord-americanes i egípcies sobre una interrupció del contraban d’armes cap a territori palestí.

A l'atac d'aquest dissabte a l'escola de les Nacions Unides i segons el funcionari de l'ONU, Francesc Claret, haurien mort dos menors, de 5 i 7 anys, i haurien resultat ferides una quinzena de persones. Els nens i la seva família s'amagaven en aquest centre regentat per l'agència de l'ONU per als refugiats a la localitat de Beit Lahia, al nord de la franja.

Israel ha continuat aquesta nit els atacs i bombardejos sobre Gaza, des del mar, per aire i per terra. Segons fonts de l'exèrcit israelià aquesta nit han atacat almenys una cinquantena d'objectius de la franja, entre les quals hi ha tres instal·lacions de Hamàs, sis àrees plantades amb mines, dos mesquites utilitzades per disparar contra les forces israelianes, catorze túnels a la frontera de Gaza amb Egipte i quatre suposats magatzems d'armes.

L'agència de notícies palestina Maan informa que divendres van morir 48 palestins durant els atacs israelians a Gaza. Així, des d'inici de l'ofensiva militar israeliana, el 27 de desembre passat, ja hi ha més de 1.160 morts, entre els quals 370 menors, i més de 5.000 ferits a Gaza.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.