Política

El jove que ha atacat l''herriko taberna' de Lazkao abandona temporalment la localitat

El jove que aquest dimarts va atacar l'herriko taberna de Lazkao després que el seu habitatge quedés destrossat per la bomba que ETA va fer esclatar a la casa del poble del municipi ha abandonat temporalment la localitat, segons fonts properes al detingut, que ara està en llibertat a l'espera de comparèixer davant el jutge.

Aquest matí han aparegut pancartes al municipi de Lazkao contra el veí que va atacar l'herriko taberna a cara descoberta. Les pancartes titllen l'atacant de "feixista" i demanen "8 anys de presó" per ell.

Segons fonts municipals, aquest veí irat és Emilio Gutiérrez, fill de Lucio Gutiérrez, que va ser regidor del PSE/EE al municipi durant les legislatures 1983-1987 i 1987-1991.

Així mateix, l'esquerra abertzale radical ha convocat per a aquesta tarda una manifestació en aquest municipi guipuscoà en contra de l'atacant. L'habitatge d'aquest veí va ser afectat per l'explosió de la bomba que ETA va fer esclatar dilluns davant la seu del PSE-EE d'aquesta localitat i l'endemà va provocar destrosses a l'herriko taberna de la localitat armat amb un mall.

De fet, l'acció d'aquest ciutadà va passar poc després de la concentració de silenci duta a terme en protesta per l'atemptat. La bomba no va provocar danys personals però sí que va causar importants desperfectes a la Casa del Poble i a l'edifici. Poca estona abans de la deflagració, la policia basca havia desallotjat la zona després de detectar una bossa sospitosa davant la seu socialista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.