Política

El líder de l'opositor Partit Demòcrata, nou primer ministre de Tailàndia

Món

El líder de l'opositor Partit Demòcrata, Abhisit Vejjajiva, ha estat escollit aquest dilluns primer ministre de Tailàndia en una renyida sessió parlamentària celebrada enmig de la crisi causada per la lluita entre seguidors i detractors de l'excap del govern Thaksin Shinawatra.

Vejjajiva, de 44 anys i economista llicenciat a Oxford, ha aconseguit 235 vots davant els 198 vots obtinguts pel seu opositor, el líder del Puea Pandin, Pracha Promnok, candidat dels seguidors de Shinawatra i membre sortint de la coalició del govern.

El nou cap de l'executiu tailandès s'ha imposat a la votació gràcies al suport de 68 parlamentaris que han desertat de les files de l'antiga coalició governamental.

Ara, Vejjajiva ha d'esperar que el seu càrrec sigui ratificat pel rei Bhumibhol, tot i que fonts del Partit Demòcrata han assegurat que el ministre tindrà enllestit el seu gabinet en set dies. D'aquesta manera es convertirà en el tercer cap de govern del país en menys d'un any, després que el Tribunal Constitucional hagi inhabilitat Samak Sundaravej i Somchai Wongsawat, tots dos del dissolt Partit del Poder Popular.

Noves protestes
La victòria del Partit Demòcrata, que torna al poder després de 8 anys a l'oposició, ha satisfet l'Aliança del  Poder Popular, els seguidors de la qual van bloquejar durant més d'una setmana els dos aeroports de Bangkok i van ocupar durant 193 dies la seu del govern per exigir la caiguda de l'anterior executiu.

Els seguidors de Shinawatra han reaccionat a la votació del nou primer ministre amb protestes davant la seu del Parlament, que han acabat amb enfrontaments i diversos ferits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.