Política

L'home que va morir durant la cimera del G-20 va ser agredit per un policia

L'home que va morir d'un atac de cor l'1 d'abril passat durant les manifestacions contra el G-20 a Londres va ser agredit prèviament per un policia, segons es pot veure en un vídeo difós pel diari 'The Guardian' que va ser filmat per un gestor de fons de Nova York.  Ian Tomlinson, un venedor de diaris de 47 anys, no formava part de la protesta contra la cimera del G-20, sinó que simplement intentava travessar el carrer per davant d'un cordó policial per poder anar fins a casa.

Al vídeo es pot veure Tomlinson amb una actitud calmada i amb les mans a la butxaca caminant davant de la policia, fins que un agent li dóna un cop de porra per darrere i l'home cau. Després, dos manifestants l'ajuden a aixecar-se. Uns metres més enllà, Tomlinson torna a caure a terra i ha de rebre assistència mèdica després de tenir un atac de cor.

L'oposició liberal demòcrata ha demanat aquest dimecres una investigació sobre la suposada agressió del policia, que han qualificat "d'atac provocat".

El diari ha enviat el vídeo a la Comissió Independent de Queixes contra la Policia, que aquest dilluns ha anunciat que investigarà si el quiosquer va ser agredit, com van denunciar diversos testimonis.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.