Política

Iceta defensa fer la llei de vegueries, però avisa que si no hi ha acord val més deixar-ho córrer per sempre

Qualifica de "bona notícia" que Bartomeu Muñoz surti de la presó

El viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha defensat aquest dimecres que s'aprovi finalment una llei de vegueries i ha deixat clar que no li consta que el govern hagi decidit aparcar-la. Això sí, Iceta ha advertit que si no hi ha consens suficient, caldrà deixar-ho córrer per sempre. Sobre el cas Pretòria, Iceta ha considerat que és una bona notícia que l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, pugui sortir aquest dimecres de la presó després de pagar una fiança de 500.000 euros, fet que no vol dir que si és declarat responsable dels delictes en el judici hagi de complir la seva pena.

Vegueries
"Si resulta que no tenim el consens suficient, ens hauríem de dedicar a una altra cosa, però llavors deixem-ho per sempre més", ha dit en declaracions a COMRàdio. Segons Iceta, si hi ha una possibilitat de fer una organització territorial diferent, "valdria la pena estudiar-ho i fer-ho bé", però ha apuntat que els catalans s'ho haurien de "fer mirar" si al final prefereixen les províncies a les vegueries.

Iceta ha argumentat que ell no és membre del govern, però ha dit que no li consta que l'executiu hagi decidit ajornar el projecte de llei, i té previst enviar-lo al Parlament a principis de gener. Ha admès que és un tema "controvertit", però ha recordat que els catalans porten trenta anys queixant-se de les províncies.

El dirigent socialista ha afegit que els debats territorials "susciten sempre controvèrsies" que després tendeixen a deixar que les coses quedin com estaven. Per això, ha opinat que cal intentar tirar endavant aquesta qüestió perquè "val la pena" després de trenta anys de províncies. En aquest punt ha recordat que el socialista Joan Raventós ja demanava la dissolució de les diputacions en discursos del 1977.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.