Política

El govern admet que s'ha encallat amb la llei de les vegueries

Carod admet divergències al tripartit sobre la norma per reorganitzar el territori. No garanteix que s'aprovi aquest gener com estava previst. "Si ho tenim fet en quinze dies, fantàstic. Si no, no s'acaba el món"

El vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha admès aquest dimarts que el projecte de llei de vegueries encara suscita diferències en el si del govern i no ha garantit que s'aprovi el 5 de gener, tal com estava previst.

Encara que el conseller de Governació, Jordi Ausàs, havia anunciat recentment la seva voluntat que el consell de govern donés aquest dimarts llum verda al projecte de llei que organitzaria Catalunya en set vegueries, Carod ha afirmat que allò important no és el temps, sinó fer una bona llei.

Després del consell de govern a Cervera, on l'executiu ha commemorat el 650è aniversari de la Generalitat, el vicepresident ha comentat: "Si ho tenim fet en 15 dies, fantàstic; i si no, no s'acaba el món. Ens hem passat des de 1931 esperant".

Tot i que el projecte ha estat avalat pel consell de governs locals i, en principi, només està pendent del tràmit del consell tècnic, Carod ha comentat que el govern està "encara en fase de confecció d'una posició comuna", i ha precisat que quan hi hagi quòrum sobre aquest assumpte, ja es farà "públic".

El vicepresident ha recordat que el govern està format per tres partits i que "tots els temes s'han de negociar", i ha afegit que encara que no hi ha voluntat de demorar aquest assumpte, no faran "una mala llei, una llei per complicar les coses als municipis".

La posada en marxa de les vegueries genera recels en el si del PSC i alguns alcaldes socialistes han expressat les seves desavinences en públic amb alguns aspectes d'aquest procés.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.