Política

Els EUA veten a l'ONU una petició d'alto al foc a Gaza

El Consell de Seguretat de les Nacions Unides va ser incapaç, dissabte a la matinada hora nostra, d’acordar un text apel·lant a la fi de les hostilitats a la franja de Gaza. L’oposició dels Estats Units va impedir als quinze membres del Consell de Seguretat consensuar una declaració que pretenia demanar l’alto el foc immediat a Gaza i al sud d’Israel.

L’ambaixador adjunt dels EUA a l’ONU, Alejandro Wolff, va defensar la posició nord-americana al Consell afirmant que l’organització islamista “no ha atès les crides sobre el final de la violència” que el màxim òrgan de les Nacions Unides va emetre en començar les hostilitats. Segons l’ambaixador adjunt dels EUA, una nova declaració “no tindria base per a l’èxit” i “no reforçaria el Consell”.

Wolff va explicar que els esforços de Washington se centren en l’aplicació d’un alto el foc “durador, fiable, respectat per tothom i que impliqui el final del llançament de coets per part de Hamàs”. Malgrat la falta d’acord, el president del màxim òrgan de l’ONU, Jean Maurice Ripert, va voler matisar que els membres del Consell sí que van coincidir en la necessitat d’instar totes dues parts a protegir els civils i de recolzar tots els esforços diplomàtics regionals i internacionals destinats a resoldre la crisi.

Reacció de Ban

Poc abans de la infructuosa reunió d’urgència dels quinze membres del Consell de Seguretat de l’ONU, el secretari general de l’organització, Ban Ki-moon, va expressar al primer ministre israelià, Ehud Olmert, “l’extrema preocupació i la decepció” per l’ofensiva a la franja de Gaza, i va demanar que s’aturi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.