Política

Moren 50 palestins en els atacs a Gaza, mentre la UE busca la treva

Almenys 50 palestins, la majoria civils, han mort aquest dilluns en diferents bombardejos israelians a la franja de Gaza, mentre diversos líders europeus arriben a la regió per tractar d'arrencar una treva.

Tretze persones han mort al barri de Zeitún, al sud de la ciutat de Gaza, que es troba "parcialment asetjada", segons ha assegurat el ministre de Defensa, Ehud Barak.  Set membres de la mateixa família han mort quan casa seva, en el camp de refugiats de Shat, ha estat derribada per un projectil llançat per vaixell de guerra israelià des de la costa mediterrània de Gaza. 

Tres civils més han perdut la vida en un bombardeig en el poblat de Beit Hanún, al nord de la franja de Gaza, segons Moawiya Hasanein, responsable del servei d'emergències a Gaza.

En total, més de cent palestins han mort des que l'exèrcit israelià envaís Gaza dissabte passat.

Gaza, partida en tres
Les forces israelianes han dividit Gaza en tres per evitar que les milícies palestines rebin reforços, el que impedeix el lliure moviment dintre del territori –d'un tamany similar al Maresme– al seu milió i mig d'habitants.

Tot i la invasió, els grups armats de Gaza han llançat avui vuit coets contra l'Estat jueu, encara que el número és menor que abans de la incursió.

En diferents comunicats, les Brigades d'Ezedín Al Kasam, braç armat de Hamàs, han reivindicat avui el tir contra els blindats israelians de granades i projectils de morter. A més, van assegurar que han usat per primera vegada un coet, batejat Tandem, que ha destruït diversos vehicles blindats israelians en el camp de refugiats de Yabalia, al nord de Gaza.

Relacions diplomàtiques
Mentre, en el camp diplomàtic, continuen les gestions per intentar arrencar una treva. Després del veto nord-americà ahir a una declaració del consell de seguretat de l'ONU que demanava el cessament de l'hostilitats, avui és el torn de la troica europea i del president francès, Nicolas Sarkozy, que arriben per separat.

Sarkozy s'entrevistarà amb el seu homòleg, Mahmud Abás, segons un comunicat de la presidència israeliana. Després es reunirà amb els caps d'Estat, Simón Peres, i de govern, Ehud Olmert, d'Israel.

Una delegació d'alt nivell de Hamàs arribarà aquesta nit al Caire per reunir-se demà amb autoritats egípcies per analitzar com frenar els atacs israelians a la franja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Constitueixen el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona