Política

Olmert, disposat a parlar si es bloqueja el subministrament d'armes a Hamàs des d'Egipte

El primer ministre israelià, Ehud Olmert, s'ha mostrat aquest dimarts obert a una solució diplomàtica a la guerra de Gaza si la proposta inclou mecanismes per impedir el contraban d'armes cap a la franja palestina.

En una entrevista al diari Haaretz, Olmert ha reconegut que hi ha "diverses idees per a una solució diplomàtica", i ha afirmat que n'està parlant "amb molts líders del món".

"El resultat ha de ser un bloqueig efectiu de la Ruta Filadelfi, amb supervisió i seguiment", ha explicat el primer ministre en al·lusió al corredor fronterer entre Egipte i Gaza per on entren les armes per a Hamàs a través de desenes de túnels subterranis.

Olmert tampoc s'oposa a una solució de les Nacions Unides, però subratlla que qualsevol idea que es plantegi a Israel ha d'oferir "una solució activa" al problema de les armes que entren a Gaza i que arriben als milicians palestins.

"No hem començat tot això per ocupar una altra vegada Gaza o per matar tots els terroristes. Vam començar l'operació per generar un canvi per al sud [d'Israel]", ha advertit Olmert.

Segons el primer ministre, que aquest dimarts ha visitat el sud d'Israel i els soldats ferits des que va començar l'operació Plom Fos, "com més aviat s'acabi la guerra, millor".

La possible solució al conflicte armat a Gaza pot arribar arran dels contactes del president francès, Nicolas Sarkozy, que ha fet una ronda de contactes a l'Orient Pròxim i que aquest dimarts, després de passar per Síria i el Líban, ha tornat a Egipte per entrevistar-se amb el president Hosni Mubarak, amb el qual podria abordar la qüestió del control del corredor fronterer amb Gaza que reclama Jerusalem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida atacant Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona