Política

Tres coets llançats des del Líban impacten contra el nord d'Israel

Pròxim Orient

Un mínim de tres coets Katiuixa disparats des del sud del Líban han impactat aquest matí al nord d'Israel sense causar ferits ni danys materials, segons ha informat l'edició digital del diari israelià Haaretz, que ha citat fonts policials. L'exèrcit israelià ha respost amb trets de la seva artilleria contra el sud del país veí, segons el rotatiu.

Segons la televisió libanesa, els coets han estat llançats des d'una zona pròxima a la ciutat de Hasbaia, al sud del Líban, i han caigut sobre camp obert. Els habitants de la població de Kiryat Shmona, al nord d'Israel, havien estat alertats mitjançant sirenes perquè es fiquessin als refugis.

Dijous passat es va produir un incident semblant, quan dos coets Katiuixa procedents del sud del Líban van impactar al nord d'Israel. Dues persones van resultar ferides de caràcter lleu. L'exèrcit israelià va respondre immediatament.

El moviment xiïta libanès Hezbol·lah es va desvincular de l'atac, i les autoritats israelianes van expressar la seva preocupació per la possibilitat que les milícies palestines del Líban estiguessin intentant obrir un segon front de guerra en solidaritat amb els palestins de Gaza i amb Hamàs.

 

Ban Ki-moon arriba a Egipte
El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha arribat a Egipte en una gira pel Pròxim Orient per intentar contribuir a la declaració d'un alto al foc a Gaza i perquè les agències humanitàries puguin entrar a la franja per assistir la població.

Segons l'ONU, Ban Ki-moon ha començat el seu viatge "frustrat i preocupat" per la negativa del govern israelià i del moviment radical palestí Hamàs a complir la resolució 1860 del Consell de Seguretat de l'ONU per posar fi a la violència a Gaza i respondre a la pressió internacional.

L'objectiu d'aquesta gira, de gairebé una setmana, és instar els líders de la regió perquè les dues parts acceptin deixar les armes i negociar una solució duradora a un conflicte que aquest dimecres ha entrat en el dinovè dia, i que ja ha causat la mort de 920 palestins i 13 israelians.

Segons l'organització internacional, Ban Ki-moon es reunirà al Caire amb el president d'Egipte, Hosni Mubàrak, i el secretari general de la Lliga Àrab, Amro Musa. Des d'allà anirà a Amman per entrevistar-se amb el rei Abdal·lah II.

El dia 15, Ban Ki-moon té previst visitar Tel Aviv i Jerusalem per reunir-se amb el primer ministre d'Israel, Ehud Olmert, i els ministres d'Assumptes Exteriors, Tzipi Livni, i de Defensa, Ehud Barak. Després es desplaçarà a Ram Al·lah per reunir-se amb el president de l'Autoritat Palestina (ANP), Mahmud Abbas, i el primer ministre Salam Faiad.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.