Política

Castells admet que no hi ha "avenços tangibles" en el finançament

En un estira-i-arronsa amb Francesc Homs al Parlament, el conseller acusa CiU d'intentar fixar "objectius que saben que estan fora de la realitat" per poder parlar de fracàs

El conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha afirmat aquest dimecres al Parlament que no hi ha "avenços tangibles" en la negociació amb l'Estat sobre el model de finançament, però ha subratllat que sí que s'han obert temes que estaven bloquejats.

En resposta a una pregunta de CiU al Parlament, Castells ha remarcat que la remodelació del govern espanyol ha permès reobrir assumptes bloquejats, com el model i la quantitat addicional que hauria de percebre Catalunya. "Desgraciadament no puc dir que hi hagi avenços tangibles, però sí que és important que hi hagi vies obertes que fins ara estaven relativament bloquejades", ha argumentat.

Ha assenyalat que hi ha hagut declaracions "que ajuden a crear un clima i que són relativament positives", en referència a les paraules del nou vicepresident de Política Territorial, Manuel Chaves, que va admetre que els recursos per a Catalunya són insuficients, que Catalunya ha de quedar per sobre de la mitjana i que difícilment pot haver-hi acord sense Catalunya.

Tanmateix, segons Castells, CiU ja ha decidit que el govern català té "gairebé signat un mal acord", per la qual cosa donen per fet que s'hi oposaran. "Vostès intenten fixar objectius que saben que estan fora de la realitat, per poder dir que qualsevol cosa és insuficient", s'ha queixat.

Ha afegit que no té cap inconvenient a detallar la situació a CiU, però és lògic que ho faci primer amb els socis del govern, com va fer dilluns a la tarda en una reunió fora d'agenda.

El diputat de CiU Francesc Homs ha reclamat a Castells que treballi realment per la unitat, i ha remarcat que la federació liderada per Artur Mas no lluitarà per protegir els interessos dels socialistes, sinó els de Catalunya.

També ha demanat al conseller que digui clarament que no està negociant sobre el model plantejat per l'exministre d'Economia Pedro Solbes, sinó en base a l'Estatut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.