Política

Castells reuneix els socis per avisar-los que no hi ha avenços substancials en el finançament

El conseller cita fora de l’agenda oficial la part catalana de la Comissió d’Afers Econòmics

El conseller d’Economia, Antoni Castells, va reunir ahir al matí, en una trobada fora de l’agenda oficial, la part catalana de la Comissió Mixta d’Afers Econòmics i va transmetre als seus membres que, malgrat els missatges que es llancen des del govern del PSOE i l’optimisme que ha arribat a expressar el president José Montilla, no hi ha avenços substancials en la negociació del finançament.

A la trobada, que es va fer a la seu del departament a la rambla Catalunya, hi van assistir el titular d’Interior, Joan Saura, i el d’Innovació, Josep Huguet, així com els secretaris generals dels seus departaments, Joan Boada i Antoni Soy, a més del d’Economia, Martí Carnicer. L’equip d’Economia ha anat informant sobre el contingut de les converses cada vegada que es produeixen contactes amb el gabinet de José Luis Rodríguez Zapatero, però ahir van optar per tenir un contacte personal davant la imminència del debat de política general que, segons el PSOE, ha d’actuar de desllorigador de l’acord i de la suposada convocatòria del Consell de Política Fiscal i Financera abans de les europees per rubricar-lo.

El que desorienta la part catalana és que, malgrat la debilitat amb què Zapatero afronta el debat, la realitat és que no hi ha novetats. Sobre la xifra, el govern espanyol diu que hi haurà més diners, però no els concreta, i sobre el model, no hi ha novetats prou significatives com per pensar en un acord.

La vicepresidenta segona i ministra d’Economia espanyola, Elena Salgado, s’havia ofert a reobrir punts desbloquejats sobre el nou model en la trobada que va mantenir amb el conseller Castells el dia de Sant Jordi, però no hi ha avenços rellevants.

Castells va reiterar als assistents a la reunió d’ahir el compromís de Salgado de no convocar el Consell de Política Fiscal fins que no hagi tancat un pacte amb la Generalitat, ja que ha estat la impulsora del procés i no s’entendria un acord sense el seu concurs. Però al govern espanyol també li interessa la convocatòria d’una reunió del Consell per parlar del dèficit públic de les administracions davant la crisi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.