Política

Joseph Biden, segon de Barack Obama

Món

Joseph Biden, veterà senador per Delaware i president del Comitè d'Exteriors del Senat, ha estat designat candidat a vicepresident pel demòcrata Barack Obama.

Biden, senador des de fa 35 anys i un dels millors experts demòcrates en política exterior, aportarà a la candidatura d'Obama l'experiència internacional que el candidat a la presidència no té, així com un profund coneixement dels passadissos del poder de Washington.

Extravertit, bon argumentador i mordaç orador, Biden reuneix els tres requisits que Obama busca en un company de papereta electoral."Vull algú capaç de reptar les meves idees i no simplement algú que digui que sí a tot", va assegurar Obama en unes declaracions en què, sense revelar el nom de l'escollit, va fer un retrat de la persona amb què volia compartir les tasques de la presidència.

El nomenament ha estat el secret més ben guardat de Washington fins la passada nit quan es va saber que dos dels principals candidats a ocupar la vicepresidència, el governador de Virginia, Tom Kaine, i el senador d'Indiana Evan Bayh, havien caigut de la llista. Des d'aleshores i fins aquesta matinada, tot apuntava ja a la designació de Biden que, finalment, s'ha fet pública aquesta mitjanit, dotze hores abans que els dos compareguin a Springfield, Illinois, que serà el seu primer míting conjunt.

Va ser precisament en aquesta localitat del cor dels Estats Units on Obama va llançar al febrer del 2007 la seva candidatura a la presidència nord-americana.

Springfield serà també el començament de la verdadera campanya electoral demòcrata 2008.

Després d'aquesta presentació en societat, els dos senadors tenen previst fer una gira pels estats electoralment més difícils del país abans d'anar a Denver, Colorado, per assistir a la Convenció Demòcrata que comença dilluns i on s'hi oficialitzaran les seves candidatures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona
GUERRA A EUROPA

Orbán es reuneix amb Zelenski a Kíiv, per primer cop des de la invasió russa

BARCELONA

Junts abandona el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA
judicial

Els 46 policies investigats per les càrregues de l’1-O, amnistiats

barcelona
política

Maragall assenyala el director de Comunicació d’ERC

barcelona
ESTATS UNITS

Trump invoca el reconeixement de la immunitat per frenar el cas de l’actriu porno

BARCELONA
judicial

Mas recorre contra la investigació per traïció en el ‘cas Volhov’ i acusa el jutge de “frau processal”

barcelona