Política

Obama promet a Londres enfortir la relació amb Europa

El candidat demòcrata a la presidència dels EUA, Barack Obama, va tancar ahir la gira pel Pròxim Orient i Europa amb una visita a Londres, on es va entrevistar amb el primer ministre britànic, Gordon Brown, el cap de l’oposició, David Cameron, i l’emissari de la comunitat internacional per al Pròxim Orient, Tony Blair. En arribar a Downing Street, Obama va estrènyer les mans dels policies que vigilen la porta del número 10, un gest poc vist als visitants del famós domicili.

La reunió amb Brown va durar més de dues hores i Obama va conèixer l’esposa i els fills del premier. En acabat va parlar als periodistes, amuntegats a la vorera. “Una administració Obama enfortirà les relacions amb Europa perquè els problemes que tenim no tenen solucions individuals en àmbits com el canvi climàtic, el terrorisme internacional o l’increment dels preus i els mercats financers”, va reiterar.

Obama creu que la gira internacional no l’ajudarà gaire als sondejos, i va recordar els viatges a l’estranger del seu rival. Ara mateix el republicà John McCain està retallant a Obama l’avantatge que encara té en la cursa a la Casa Blanca.

De “geni” a “idiota”
Preguntat sobre si tenia algun consell per a Brown, amb un liderat cada vegada més qüestionat, Obama va dir: “Sempre s’és més popular abans d’assumir el càrrec; jo, als mitjans, un dia sóc un geni i un altre, un idiota”. El candidat va agrair al govern britànic l’aportació militar a l’Iraq i l’Afganistan. En aquest darrer país Obama augmentarà les tropes si és president dels EUA al novembre. A parer seu, “caldrà canviar la política exterior nord-americana perquè fins ara ha estat massa ideologitzada”.

Obama va quedar bé amb els mitjans de comunicació, alineats al carrer com els equips de futbol: els de primera divisió, els nord-americans i anglesos que preguntaven; la segona divisió, els que no preguntaven; i la tercera, la resta del món en mut. Com serà si torna a Londres fet president?


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Junts abandona el govern per discrepàncies greus amb l’alcalde

lloret de mar
GUERRA A GAZA

Almenys vuit morts en nous atacs israelians a Khan Iunis, al sud de la Franja

BARCELONA
judicial

Els 46 policies investigats per les càrregues de l’1-O, amnistiats

barcelona
política

Maragall assenyala el director de Comunicació d’ERC

barcelona
ESTATS UNITS

Trump invoca el reconeixement de la immunitat per frenar el cas de l’actriu porno

BARCELONA
judicial

Mas recorre contra la investigació per traïció en el ‘cas Volhov’ i acusa el jutge de “frau processal”

barcelona
política

Junts diu que la trobada Puigdemont Junqueras és una “bona notícia” per a l’independentisme

barcelona
política

Suprem entestament

madrid
REGNE UNIT

Els ‘tories’ es descomponen

Londres