Política

Barack Obama arriba a l'Afganistan en una visita sorpresa

El candidat demòcrata a la presidència dels Estats Units, Barack Obama, ha arribat a l'Afganistan en visita sorpresa, ha informat una font del palau presidencial afganès.

El senador nord-americà, que forma part d'un grup de congressistes, ha aterrat a l'aeroport de Kabul a les 7:15 GMT, en la primera etapa d'una gira per diversos països com Israel, Jordània, França, Alemanya i el Regne Unit.

En la seva visita a l'Afganistan, Obama té previst reunir-se amb el president afganès Hamid karzai, així com amb altres membres del govern i amb els generals nord-americans presents al país.

En un discurs el passat 15 de juliol, Barack Obama va reiterar el seu compromís d'acabar la guerra d'Iraq si guanya les eleccions i va insistir que després d'aconseguir aquest objectiu es concentrarà en lluitar contra Al-Qaida i els talibans a l'Afganistan.

Dels gairebé 53.000 militars de la OTAN desplegats a l'Afganistan, prop de la meitat són nord-americans, a més a més dels 12.000 que Washington té sota el seu comandament directe.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.