Política

Un mínim de 26 morts i 90 ferits en un atemptat contra un centre d'entrenament per a policies a Lahore

Lahore

Un mínim de 26 persones han mort i 90 més han resultat ferides en un atemptat perpetrat per un grup d'homes armats contra un centre d'entrenament de les forces de seguretat pakistaneses a Lahore, a l'est del Pakistan, segons han informat els mitjans locals citant fonts policials.

Vestits amb uniformes de policia i després de llançar granades de mà, els assaltants han irromput i han disparat al complex, situat als afores de la segona ciutat més poblada del país i en què s'entrenen al voltant de 800 futurs membres de les forces de seguretat pakistaneses.

Els assaltants continuen atrinxerats al lloc dels fets, des d'on intercanvien trets amb la policia, que manté acordonada la zona. "Alguns homes armats han entrat al centre, han llançat granades i han començat a disparar", ha assegurat un membre dels serveis d'intel·ligència citat per Reuters. "Són a l'edifici i els tirotejos continuen", ha afegit.

Segons un fotògraf de l'agència britànica, un vehicle cuirassat amb personal de la policia a bord ha entrat al complex i ha intercanviat trets amb els assaltants. Després d'una forta explosió ocasionada per una granada, ha afegit, el vehicle s'ha retirat.

Primeres imatges
La cadena CNN ha mostrat imatges proporcionades per una cadena pakistanesa en què es podien apreciar al voltant d'una desena de policies tirats sobre el terra als afores de l'edifici, alguns dels semblaven morts, i un fort moviment d'ambulàncies.

Es tracta del tercer atac perpetrat contra les forces de seguretat pakistaneses del començament de mes. El passat 3 de març, un grup armat va atacar l'autobús que traslladava l'equip de criquet de Sri Lanka a la ciutat de Lahore, i va deixar ferits sis jugadors i un ajudant de l'entrenador.

Dilluns passat, un terrorista suïcida va atemptar contra una comissaria al barri del mercat de Sitara, a Islamabad, i va causar la mort d'un altre agent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.