Política

Arresten l'exprimer ministre Nawaz Xarif a l'aeroport d'Islamabad

Xarif va ser condemnat a cadena perpètua el 1999. però el van alliberar el 2000 a canvi d'exiliar-se com a mínim 10 anys

L'exprimer ministre pakistanès Nawaz Xarif ha estat arrestat avui per càrrecs de corrupció quan ha arribat al Pakistan, després d'estar-se 8 anys a l'exili per liderar una campanya contra l'actual govern del general Pervez Muixarraf, que el va expulsar del país el 1999. Després d'estar retingut unes hores a l'aeroport, l'expremier ha estat deportat a Aràbia Saudí.

Xarif no s'ha resistit a la policia quan l'han tret de la zona vip de l'aeroport d'Islamabad, segons un periodista d'AP que ho ha vist. Abans d'això, un investigador del cos anticorrupció li ha entregat una ordre d'arrest pels càrrecs de presumpte blanqueig de diner en una fàbrica de sucre fa anys.

L'exprimer ministre va ser condemnat a cadena perpètua per frau fiscal i traïció després de ser destituït el 1999, però va ser alliberar l'any 2000 a canvi de prometre exiliar-se a l'Aràbia Saudita durant, com a mínim, 10 anys. El portaveu del ministeri de l'Interior, Javed Iqbal Cheema, va afirmar que, quan arribés al país, l'exprimer ministre "serà tractat segons estableixen les lleis".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.