Política

Zaragoza: "La proposta electoral de CiU és una 'putineria'"

El socialista diu que la federació planteja reformes que deformen la realitat del país

El secretari d'organització del PSC, José Zaragoza, va comparar el líder de CiU, Artur Mas, amb l'expresident rus Vladímir Putin per la proposta que ha fet la federació nacionalista de llei electoral catalana, que atorgaria als nacionalistes la majoria absoluta si reedités el 31% de vots que va aconseguir en les últimes autonòmiques, el 2006.

"La proposta electoral de CiU és una putineria, CiU planteja reformes que deformen la realitat del país, i això és putinesc", més propi de la realitat russa que de la catalana, va assegurar.

Zaragoza va indicar que els socialistes són partidaris d'un model absolutament proporcional. "Volem que el vot d'un ciutadà a Berga valgui el mateix que el d'un de Solsona; el d'un de Vilafranca del Penedès que el d'un de Valls i el d'un de Blanes que el d'un d'Arenys de Mar".

"Hi ha altres partits que no pensen això, però nosaltres estem disposats a arribar a acords", el contrari que segons el seu parer fa la federació nacionalista, ja que el model que proposa –doble vot, un en una candidatura per futura vegueria i un altre a un diputat elegit a cada districte electoral de forma uninominal– li donaria el doble dels escons que té en l'actualitat i superaria la majoria absoluta.

"Mas vol una llei que li doni la victòria encara que no tingui els vots, i això és una vergonya pública que s'ha de denunciar", una actitud que segons Zaragoza, és la mateixa que tenia Putin quan estava al capdavant de l'administració russa.

Zaragoza va dir que CiU rebutja assolir acords amb el govern i que una altra prova d'això és la futura divisió territorial de Catalunya en vegueries, que reemplaçarà les diputacions provincials.

El dirigent socialista va recordar que, quan CiU va governar, es va presentar un informe coordinat per Miquel Roca que dividia Catalunya en sis vegueries, davant el mínim de vuit que ara proposa Mas. "M'agradaria que CiU s'aclarís".

"Tenim una oposició que busca vots, davant el president Montilla que busca acords", va constatar, per la qual cosa va demanar a CiU i al PP que tractin de deixar a un costat els interessos electorals i tinguin una "actitud de país" en qüestions d'importància, com les vegueries o la llei electoral.

Va avançar que els socialistes catalans centraran la seva campanya per a les eleccions autonòmiques, previstes per a la tardor, en un concepte: el de la "veritat".

"La veritat és poderosa. Explicarem la realitat de veritat, les coses que s'han fet bé i les que s'han fet malament. La gent necessita saber la veritat per prendre decisions, és el que la gent espera d'un partit i un líder polític".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Biden, un adeu que sacseja

Los Angeles

El sisè PIB per càpita més alt

Parets del Vallès
Francesc Juzgado i Mollá
Alcalde de Parets del Vallès (PSC)

“Parets del Vallès és el que és gràcies a la indústria que té”

Parets del Vallès
Jordi Seguer i Romero
Cap de l’oposició a Parets del Vallès (Ara Parets-ERC)

“L’alcalde no té lideratge ni un projecte de futur per a Parets”

Parets del Vallès
Estats Units

Trump carrega contra Biden i afirma que mai ha estat “apte” per al càrrec

Estats Units

Harris confirma que aspira a la Casa Blanca i agraeix el suport de Biden

Barcelona
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona