Societat

Zaragoza es pregunta si algú tindrà la "sang freda" de negar assistència sanitària a qui no estigui empadronat

Rebutja les limitacions d'empadronament de l'Ajuntament de Vic, que considera que estan "fora de lloc"

El primer secretari del PSC, José Zaragoza, ha assegurat aquest dijous que l'Ajuntament de Vic ha obert un debat, negant-se a l'empadronament d'immigrants sense papers, "en un moment equivocat" i creu que està "fora de lloc".

En declaracions a Ràdio 4, Zaragoza ha recordat que "no és precisament ara que hi ha problemes d'empadronament", ja que la crisi provoca que hi hagi immigrants que tornen als seus països. Zaragoza ha reclamat que s'apliqui la llei i creu que la informació jurídica que té l'Ajuntament "no està ben centrada". El dirigent socialista s'ha preguntat si algú tindrà la "sang freda" de negar a algú l'assistència sanitària pel fet que no estigui empadronat.

La decisió de l'Ajuntament de Vic de negar l'empadronament a immigrants en situació irregular s'ha pres amb el suport del PSC en aquesta localitat, però Zaragoza ha criticat la iniciativa.

"No és precisament ara que tenim problemes d'empadronament per arribada de nova immigració, perquè el que hi ha un reflux", ha insistit Zaragoza, al contrari de fa uns anys. "Ara més aviat el que fa la gent és marxar", ha recordat. El dirigent socialista, que ha recordat que la immigració "ha portat riquesa" en els últims anys,  i creu que el debat generat a Vic "només dóna ales i protagonisme a la gent que, en lloc de buscar solucionar els problemes, mira d'accentuar-los i confrontar per rèdits electorals".

El dirigent socialista ha demanat que s'apliqui la llei, tot recordant que el seu partit és partidari d'una regulació del tema de la immigració per tal de "trobar el just equilibri". Zaragoza creu que "els temes d'immigració a Catalunya els portem molt millor que a Europa". "Hem aconseguit una convivència impecable", ha dit, "no tenim els problemes que hi ha a França". Zaragoza considera que s'ha aconseguit "una integració bastant eficaç".

Zaragoza creu que idees com les de Plataforma per Catalunya "són minoritàries", tot i que en alguns llocs "la gent té por a determinades discussions i no saben com afrontar-les". "Crec que aquests idees són minoritàries tret de gent que intenta treure'n rèdits", ha dit, tot afegint que un d'ells "va ser el senyor Xavier Garcia Albiol del PP".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.