Política

De la Vega: "S'ha de passar de l'Estat reivindicatiu a l'Estat cooperatiu"

La vicepresidenta primera del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, ha confirmat aquest dimecres el que a Catalunya apunten moltes veus des que es va saber que Manuel Chaves seria el nou ministre d'Administracions Territorials, ara Cooperació Territorial i amb rang de vicepresidència: José Luis Rodríguez Zapatero busca escenificar obertament la seva voluntat de tancar definitivament el debat sobre el model d'Estat i les demandes d'autogovern. En aquest sentit, De la Vega ha fet un advertiment clar: "Hem de passar d'un Estat reivindicatiu a un Estat cooperatiu".

Per això, segons la vicepresidenta, la funció de la nova vicepresidència tercera encarregada al fins ara president andalús és "transcendental". "Els Estatuts d'autonomia ens han donat una època estupenda, no només des del punt de vista del benestar, sinó també des del punt de vista polític. Ara, un cop reformats els Estatuts, que ja tenien molts anys, hem d'entrar en una nova fase, perquè som un país complex i els ciutadans ens demanen resultats, i les administracions hem de cooperar i no confrontar-nos, perquè per a la confrontació ja hi ha el Parlament".

Aquesta "cooperació", segons De la Vega, és especialment necessària en moments de crisi, i Chaves, que "té una gran experiència per haver estat president autonòmic durant molts anys", és la persona indicada per ocupar-se'n.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.