Política

CiU pregunta a la nova ministra de Cultura si encara creu que el castellà està 'marginat' en alguns territoris

El portaveu adjunt de CiU a la Comissió Constitucional del Congrés dels Diputats, Jordi Xuclà, ha registrat aquest dimecres una pregunta per escrit dirigida a la nova ministra de Cultura del govern espanyol, Ángeles González-Sinde. L'hi demana si encara creu que el castellà està "marginat" en alguns territoris, com Sinde afirmava en un qüestionari publicat al diari El País el 7 de juliol del 2008.

En aquell qüestionari, que El País feia a diverses personalitats del món de la cultura en relació amb el Manifiesto por la lengua común, Sinde també afirmava que hi ha autonomies "on els nens només saben expressar-se en la seva llengua materna".

Xuclà pregunta a González-Sinde si manté les dues afirmacions, perquè "hem de saber si la ministra suposa un canvi radical amb els plantejaments del PSOE de fa cinc anys", quan Zapatero es presentava el govern espanyol com la garantia de "l'Espanya plural'. Segons Xuclà, seria bo que s'aclarís si el fitxatge de González-Sinde suposa un "canvi d'etapa" que acosta el Ministeri de Cultura i les seves polítiques als plantejaments del Manifiesto por la lengua común". En tot cas, apunta, es tracta d'una "mala carta de presentació". 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.