Política

Iceta: "CiU ha perdut el nord" per alinear-se amb el "front del no"

Els ha advertit que han fracassat "políticament, com a oposició, com a patriotes i per haver-se quedat aïllats"

El número dos del PSC, Miquel Iceta, ha criticat a Convergència i Unió perquè creu que es queda "aïllada socialment a Catalunya" en arrenglerar-se "amb el front del no". Creu que "han perdut el nord i els papers" i que fan "el ridícul" dient que aquest acord de finançament "és il·legal". No ha pogut evitar explicitar que és una consideració que a ells els indigna perquè creuen que, llegint "des del preàmbul fins a la disposició final" l'Estatut, "no és possible dir que el resultat del finançament no és legal".

Iceta els ha tornat la pilota atribuint quatre fracassos a la federació sobiranista. El primer "és polític" perquè creu que volien canviar les majories a Madrid i Catalunya i amb aquests resultats del finançament no ho han aconseguit. També entenen que CiU no se n'ha sortit en el seu paper d'oposició: "Un partit que es fa dir responsable no es pot permetre l'error de donar 11 xifres diferents com a bons resultats al llarg del temps de negociació".

Els socialistes catalans tampoc creuen que a Convergència i Unió hagin aconseguit ser "patriòtics" i que donin un no al resultat de les negociacions entre el govern de l'Estat i la Generalitat catalana. Això els "aïlla" i, en tot cas, els posa al mateix nivell que Javier Arenas, Alícia Sánchez Camacho i UPyD, als quals Iceta considera que "CiU fa costat".

Encara tractant les dades amb molta delicadesa, el portaveu del PSC ha enviat un agraïment al govern espanyol i ha fet menció especial del seu president, José Luís Rodríguez Zapatero,  i de la vicepresidenta segona, Elena Salgado. Malgrat haver oblidat Solbes, ha reconegut que mai com ara un govern espanyol havia reconegut la "injustícia que ha sofert Catalunya". També s'ha referit a la comprensió que presidents com el de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, han tingut davant les noves xifres que es van coneixent.

En el repartiment de felicitacions Iceta també ha fet referència a la societat civil catalana, "que ha estat una protagonista activa en les negociacions", fent pressió al govern català i "de vegades" fent aportacions.

En un dia que ha qualificat d'alegre i especial, el portaveu del PSC ha enaltit la força del seu partit a l'hora de negociar. S'ha mostrat alegre que el seu partit hagués pogut anar a unes eleccions europees sense tancar l'acord de finançament perquè volien esperar que aquest "honorés l'Estatut" i fos "just per a Catalunya".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.