Política

Mas li demana a Zapatero que posi la mateixa energia contra la crisi que per anar a la cimera del G-20

Política

El secretari general de CDC, Artur Mas, ha emplaçat el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, "a posar les mateixes energies que ha dipositat per estar a Washington per accelerar les mesures per lluitar contra la crisi econòmica".

Mas s'ha alegrat que, finalment, el president del govern pugui assistir a la reunió de Washington, però ha assenyalat que això ha estat possible "gràcies als francesos que tantes vegades els han criticat".

A més, ha assenyalat que li agradaria que "Zapatero expliqués el que hi farà, al marge de la fotografia i del poder presumir", així com quines són "les idees que hi pensa defensar".

El dirigent nacionalista, que aquest dissabte ha participat al XV Congrés de la JNC, que aquest cap de setmana se celebra al Prat de Llobregat, també ha replicat unes recents declaracions realitzades pel president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, qui ha mostrat el seu rebuig a establir una limitació de la solidaritat interregional. Sobre aquest tema, Mas ha recordat que el nou Estatut de Catalunya planteja que "els criteris de solidaritat s'han de revisar, però no diu que s'hagin d'eliminar". Ha precisat que, de cap manera, "es tracta de tallar l'aixeta de la solidaritat", però, al final "correm el perill de quedar-nos secs nosaltres".

Mas ha animat al president Montilla a pensar en els interessos de Catalunya, en lloc "de fer reunions entre homes socialistes".

El dirigent de CDC també s'ha referit a la recent decisió de l'Audiència Nacional de paralitzar l'obertura de fosses. Segons Mas, es tracta d'un assumpte que "afecta la sensibilitat de moltes famílies que fa molts anys enrere ho van passar molt malament" i que, de cap manera, "s'ha de primar el tema mediàtic, ni el de l'estrella personal de ningú".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.