Política

Obama vol crear 2,5 milions de llocs de treball en dos anys

EUA

El president electe dels EUA, Barack Obama, ha anunciat aquest dissabte que el seu equip d'assessors econòmics elabora un pla per reactivar la debilitada economia nord-americana amb la creació de 2,5 milions de treballs per al gener del 2011.

Durant  el seu discurs radiofònic dels dissabtes, Obama ha elogiat que el Congrés dels EUA hagi estès els beneficis de desocupació, però ha considerat que "hem de fer més si volem que la gent torni a tenir feina i que l'economia es reactivi".

Els plans no només serviran per resoldre la crisi immediata del país, sinó que també són "inversions a llarg termini per al nostre futur econòmic", ha dit Obama.

En aquest sentit, ha instat el seu equip d'assessors econòmics a que elabori un "pla de recuperació econòmica que promogui la creació de 2,5 milions llocs de treball per al gener del 2011 i sigui suficient per respondre als reptes que afrontarem i que penso firmar poc després d'assumir la presidència".

Obama ha dit que  el seu equip polirà els detalls del pla en les pròximes setmanes. La idea d'Obama és crear llocs de treball a través de la construcció de ponts i carreteres, la modernització de les escoles i el desenvolupament de fonts d'energia alternatives i de vehicles més eficients.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.