Política

França i els Estats Units es preparen per evacuar els seus ciutadans residents a Txad

Les ambaixades francesa i estatunidenca a Txad estan preparant l'evacuació dels seus ciutadans residents al país africà mentre els rebels segueixen avançant cap a la capital, N'Djamena, des del nord-est.

La missió francesa ha ordenat els seus residents que es reuneixin en tres zones designades a la capital, mentre l'Ambaixada estatunidenca ha començat a rebre a les seves instal·lacions els ciutadans nord-americans per iniciar els tràmits necessaris per tal d'abandonar el país.

Mentrestant, Ràdio França Internacional ha informat que a la capital es pot escoltar ja el so dels trets efectuats als enfrontaments entre exèrcit i rebels a les carreteres connectades amb N'Djamena.

Els rebels ocupen Djamena
Els rebels han ocupat la ciutat de N'Djamena, a 30 km, i exigeixen la firma d'un Govern de coalició amb l'actual president, Idriss Deby, a canvi del cessament de les hostilitats.

Per part seva, l'executiu txadià afirma que els rebels compten amb finançament sudanès, acusacions negades categòricament per Jartúm. 

Els guerrillers han arribat a N'Djamena en uns 300 vehicles, cosa que suposa una de les seves ofensives més importants en els dos últims anys. Ahir, els rebels van superar les forces militars txadianes, obligant-les a recular en una dotzena de fronts oberts als afores de la capital.

"Els rebels es dirigeixen al palau presidencial, estan a dos carrers d'aquí, i estan guanyant", ha afirmat un dels residents mitjançant un correu electrònic enviat des d'una ambaixada de la capital.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.