Política

La policia índia dóna per acabada l'ofensiva terrorista a Bombai i rescata els últims ostatges

Pràcticament 60 hores després que una sèrie d'atacs coordinats van posar la ciutat en alerta màxima, la policia ha aconseguit guanyar el control de l'últim indret on els terroristes s'havien fet forts: el luxós hotel Taj Mahal. 

L'ofensiva va començar divendres amb l'alliberament, agredolç, del Centre Jueu Ortodox. Durant la intervenció policial, el comando hauria mort cinc ostatges, entre ells el rabí principal i la seva dona, tots dos nord-americans. El seu fill, de dos anys, també segrestat, ha sobreviscut al captiveri i l'assalt.

A l'hotel Trident Oberoi, la policia va haver de recórrer planta per planta, habitació per habitació, abans de confirmar l'alliberament de l'edifici. Hi havia desenes d'ostatges i gent amagada. A l'interior la policia hi ha descobert un arsenal important. Un dels terroristes havia llogat una habitació i hi havia anat introduint armes. Segons aquests indicis, l'operació s'hauria preparat meticulosament.

Pel que fa a les víctimes, el balanç és ja de 195 morts i 300 ferits. Els atacs han colpejat de manera particular els estrangers, sobretot nord-americans i britànics,  i les ambaixades han confirmat la mort d'almenys 22 occidentals.

Enemic sense rostre
Fins ara no han transcendit gaires detalls sobre la identitat dels responsables dels atemptats ni sobre les circumstàncies i la logística amb què s'han dut a terme. L'Índia ha acusat obertament el Pakistan d'estar-hi al darrere, tot i que Islamabad ho ha desmentit de manera ferma i reiterada.

Algunes pistes policials farien pensar que es tracta d'un grup indi amb escassos vincles amb l'exterior. D'altres van en la via contraria. No obstant això, precisament aquesta incertesa al voltant de l'autoria podria estar jugant a favor de la tímida aproximació entre l'Índia i el Pakistan.


 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.