Política

Un tribunal especial jutjarà els detinguts per les protestes a l'Iran

El règim iranià assegura que les manifestacions contra el resultat de les eleccions estan promogudes per grups vinculats als EUA, França, Alemanya o la Gran Bretanya

El poder judicial formarà un tribunal especial per jutjar els detinguts durant les protestes i disturbis que hi ha hagut a l'Iran des que es van anunciar els resultats de les eleccions presidencials, celebrades el 12 de juny, segons ha explicat el vicepresident primer d'aquest organisme judicial, Obrahim Raeissi.

El tribunal investigarà cas per cas amb l'objectiu de "descobrir qui està darrere els disturbis". L'Iran considera que les manifestacions estan promogudes per grups que reben suport des de l'exterior, en especial ha assenyalat els Estats Units, França, Alemanya i el Regne Unit.

Les protestes, en les quals han mort almenys una vintena de persones segons xifres oficials, van començar quan es va conèixer la sorprenent victòria de l'actual president, l'ultraconservador Mahmud Ahmadinejad.

Milers de persones han sortit al carrer en marxes pacífiques contra el que consideren un frau electoral massiu. Aquestes manifestacions han estat reprimides amb violència per la policia i els grups de voluntaris islàmics Bassij.

El règim iranià insisteix que les accions han estat orquestrades per grups que pretenen desestabilitzar el país i promoure una revolució de vellut per fer caure el govern actual.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.