Política

Ridao demana "coherència" a CiU i que rebutgi el cementiri nuclear

El dirigent d'ERC ha advertit que constitueix "una amenaça per a la salut pública i el medi ambient

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha demanat avui a CiU que sigui "coherent" amb la resolució que va aprovar el Parlament de Catalunya i s'oposi a la instal·lació d'un cementiri nuclear a Ascó (Ribera d'Ebre) perquè, segons la seva opinió, constituiria una amenaça a la salut pública de tots els catalans.

Segons que ha informat ERC en un comunicat, Ridao ha recordat que la decisió d'instal·lar un cementiri nuclear a Ascó, municipi que presentarà la seva candidatura per acollir-lo, requereix un consens entre el territori i la Generalitat perquè els seus efectes excedirien els límits de la població.

Per aquest motiu, ha demanat a CiU -que governa Ascó amb el PSC- que sigui coherent amb la resolució que va aprovar el parlament català el mes de març passat contra la instal·lació d'un cementiri nuclear en territori català.

Per Ridao, les Terres de l'Ebre "no poden convertir-se en un monocultiu nuclear, ni acollir com un abocador el que ningú vol en altres punts de l'Estat", sobretot tenint en compte que aquest territori ha comptat amb tres centrals nuclears, una d'elles en fase de desmantellament.

El dirigent d'ERC ha advertit que el futur cementiri nuclear constitueix "una amenaça per a la salut pública i el medi ambient, i hipoteca les futures generacions".

Respecte a la polèmica suscitada per la proposta de l'Ajuntament de Vic de no empadronar els "sense papers", Ridao ha lamentat que aquest debat ha provocat "més alarmisme, una demagògia desbocada i bones dosis d'afany electoralista".

Joan Ridao ha fet aquestes declaracions a Puigcerdà (Cerdanya), municipi que podria beneficiar-se de la celebració dels Jocs Olímpics d'Hivern el 2022.

En aquest sentit, ha opinat que Barcelona "ha d'actuar com element dinamitzador, banderí d'enllaç perquè altres parts del territori com Puigcerdà, amb una gran tradició esportiva d'hivern, pugui acollir alguns dels esdeveniments". EFE.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.