Política

Decidim.cat cedeix tot el protagonisme a la societat civil en les consultes sobiranistes

Fa una crida a la unitat de l'independentisme i assegura que es quedaran al marge de l'organització del referèndums. La seva funció es limitarà a l'assessorament i impuls de mocions als ajuntaments

L'entitat Decidim.cat, integrada per 1.300 alcaldes i regidors, ha decidit quedar-se al marge de l'organització de les consultes populars sobre la independència de Catalunya. El portaveu d'aquesta plataforma, Jordi Fàbrega, ha fet una crida a la unitat de l'independentisme i ha assegurat que des de Decidim.cat es limitaran a fer la funció d'assessorament i a impulsar mocions de suport als ajuntaments.

Amb aquesta declaració, Decidim.cat vol tancar el conflicte generat aquest dimarts quan les plataformes sobiranistes van denunciar que els partits polítics estaven prenent el protagonisme a la societat civil en l'organització de la consulta. També van criticar que el protocol aprovat dissabte per Decidim igualava la presència de representants polítics amb els de la societat civil, cosa que consideraven que "trencava" amb l'exemple iniciat per Arenys de Munt, on els partits es van quedar al marge de l'organització i només s'hi van implicar militants a títol individual.

Per la seva banda, 25 entitats de la societat civil catalana, encapçalades per la comissió organitzadora d'Arenys de Munt, han decidit en una reunió celebrada aquest dimarts a la nit col·laborar en l'organització de la consulta unitària prevista per al pròxim 13 de desembre.

Trobada el 24 d'octubre
Per tal de coordinar les actuacions, s'ha convocat un Consell Plenari de la Consulta sobre la Independència per al pròxim 24 d'octubre, en què hi participaran representants de totes les entitats i comissions organitzadores de cada municipi. En aquesta trobada es debatrà si es crea o no una Coordinadora Nacional, que tindria com a portaveu l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra. 

També s'ha previst la creació d'una Coordinadora Tècnica Nacional que assessorarà i informarà les diferents comissions organitzatives locals i que es proposa que tingui com a coordinador general Alfons López Tena.

També s'ha establert la web www.referendumindependencia.cat per coordinar i organitzar les diferents comissions i oferir tot tipus d'informació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.