Política

La plataforma 'Judici a Aznar' té "pràcticament llesta" una querella contra l'expresident del govern espanyol

Política

La plataforma Judici a Aznar té "pràcticament llesta" una querella contra l'expresident del govern, José María Aznar, per la participació de l'Estat espanyol a la guerra d'Iraq, i espera poder presentar-la, previsiblement a l'Audiència Nacional, abans que s'acabi l'any o en les dues primeres setmanes del 2009, segons un dels promotors de la iniciativa.

La mateixa font ha avançat que segurament al març, coincidint amb el 5è aniversari de la invasió d'Iraq, hi hauran mobilitzacions i unes jornades per insistir en les "raons jurídiques" per portar a Aznar, juntament amb els altres protagonistes de la foto de les Açores, George W. Bush i Tony Blair, als tribunals. La plataforma vol que aleshores la querella estigui presentada i sigui coneguda pels ciutadans. També pretén que els propis ciutadans puguin "sumar-se" a la querella i al manifest que ja ha reunit 22.000 adhesions.

Entre les personalitats que s'han sumat a la iniciativa s'hi troba el sociòleg Noam Chomsky, l'exdirigent comunista Julio Anguita, l'exfiscal anticorrupció, Carlos Jiménez Villarejo, el filòsof Javier Sábada, els dirigents del PCE, Francisco Frutos i Felipe Alcaraz, entre d'altres polítics, juristes, periodistes, escriptors i membres d'organitzacions de tot tipus.

La plataforma porta gairebé dos anys treballant per aconseguir portar als tribunals a José María Aznar. Va iniciar els seus treballs quan el comitè executiu del PCE va decidir recolzar i promoure qualsevol tipus d'iniciativa per portar Aznar davant la justícia. A partir d'aquí es va convocar una reunió a organitzacions i es va decidir crear la Plataforma. Aleshores es va decidir que un grup jurídic obrís quatre línies de treball i investigació amb la finalitat d'analitzar totes les possibilitats per les quals l'expresident del govern podria ser processat, "tant per la via nacional com per la via internacional".

Els integrants d'aquesta plataforma asseguren que també volen promoure, amb altres iniciatives similars en diferents països del món, un moviment internacional contra la impunitat".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Es constitueix el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona