Política

Zapatero acusa Rajoy de no tenir coratge per defensar les seves propostes econòmiques

Congrés PSOE

José Luis Rodríguez Zapatero ha tancat aquest diumenge el Congrés Federal del PSOE amb una intervenció en què ha acusat el líder del PP, Mariano Rajoy, de no tenir prou coratge per defensar públicament les seves pròpies receptes econòmiques. Zapatero ha contraposat les seves iniciatives a les del PP i ha assegurat que alguns dels que més insisteixen en la idea de "crisi" tan sols aspiren a aplicar receptes "dràstiques" favorables als seus interessos particulars.

El president espanyol ha reconegut que la situació econòmica de l'Estat és "complicada" i ho seguirà sent en els pròxims mesos, però ha insistit que el país és prou fort com per superar els problemes actuals.

El president espanyol ha tornat a apel·lar a la "confiança" en les capacitats de l'Estat i ha ironitzat sobre el fet que alguns dels que més insisteixen en les dificultats econòmiques són els que no les pateixen i mai han de canviar les seves pautes de vida quan van mal dades.

En la seva última intervenció del Congrés, ha recordat que en períodes anteriors l'Estat ha superat amb èxit processos de desacceleració com l'actual i ha posat sobre la taula les dades d'inversió estrangera, que impliquen que els inversors internacionals considerin que el país té bones perspectives.

"Que ningú compti amb mi per atiar la preocupació o el desànim", ha dit, i sí per "posar en valor les nostres capacitats i fortaleses" i per "mobilitzar-les mitjançant les mesures adequades". Per aquest motiu ha insistit que l'executiu posarà en marxa reformes "decidides" per canviar el model productiu sense deixar de banda els seus compromisos socials.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
estats units

El Suprem dels EUA dona una immunitat parcial a Trump en el cas de l’assalt al Capitoli

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona
política

Aproven la moció de censura per fer fora l’alcalde de Puigverd de Lleida, Josep Solsona

Puigverd de Lleida