Política

El 'Cercle d'Estudis Sobiranistes' s'ha presentat a Barcelona

El professor de Dret de la UPF, Héctor López Bofill, assegura que el cercle "no vol incidir en la vida política qüotidiana"

El vocal del Consell General del Poder Judicial, Alfons López Tena, i el professor de Dret de la UPF, Héctor López Bofill, han presentat el Cercle d'Estudis Sobiranistes.

López Bofill ha detallat que el nou centre és “un cercle d'estudis i no un partit polític”, tot i que “l'aspiració és ser com Suïssa, com a model de país i com a model de democràcia”.

Segons ha dit, el cercle “no vol incidir en la vida política qüotidiana, sinó que el seu paper serà el de treballar, estudiar i proposar com es pot fer la independència de Catalunya, i com es pot crear un estat dins de la Unió Europea”.

Per als impulsor d'aquesta nova entitat, “el règim autonòmic està esgotat i la sortida és la independència”. I, en aquest context, “si arribés a un ampli acord al Parlament, i la independència la votessin més del 55% dels catalans no ho aturaria ningú”.

No obstant, el professor de Dret considera que ara per ara “no hi ha voluntat per part dels partits polítics catalans de ser independentistes”. Bofill ha assegurat que la independència “s'ha de declarar al Parlament de Catalunya i, per tant, els partits polítics són imprescindibles”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.