Política

El ministre turc d'Exteriors expressa a Bagdad el seu rebuig a l'alto el foc proposat pel PKK

El ministre turc d'Afers Estrangers, Ali Babacan, ha rebutjat avui l'alto el foc proposat pel Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) i ha argumentat que Turquia s'enfronta amb un grup terrorista i no a un Estat o a un exèrcit regular.

Babacan ha arribat aquest matí a Bagdad per reunir-se amb el seu homòleg iraquià, Hoshyar Zebari, i el president d'aquest país, Jalal Talabani, tots dos kurds, per intentar resoldre la crisi que s'ha desfermat a la frontera i pressionar el Govern d'aquest país perquè ataqui les bases rebels al nord.
Segons Babacan, hi ha moltes formes de lluitar contra el terrorisme i Turquia utilitzarà qualsevol d'elles quan ho consideri apropiat. "Existeix el diàleg polític, hi ha instruments diplomàtics, econòmics i culturals i també existeixen les mesures militars", ha afirmat durant una roda de premsa conjunta amb Hoshyar Zebari.

Tot i això, ha rebutjat qualsevol oferta d'alto el foc que faci el PKK. "L'alto el foc és possible entre Estats i forces regulars", ha declarat Babacan. "El problema en aquest cas és que ens enfrontem a una organització terrorista", ha prosseguit.

Per la seva banda, Zebari ha declarat que la crisi és "complexa i greu" i ha expressat la seva esperança que mitjançant la diplomàcia es pugui impedir la possible incursió turca al nord de l'Iraq, a la qual s'oposen els governs de Bagdad i Washington amb l'argument que podria posar fi a la pau relativa que es viu al Kurdistan iraquià, l'única regió més o menys estable de l'Iraq.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.