Política

Cau l'iraquià de més rang a la xarxa Al-Qaida a l'Iraq

Abu Xahid era l'intermediari entre Bin Laden i Aiub al-Masri, actual cap de l'organització terrorista sobre terreny iraquià

El comandament militar dels Estats Units ha anunciat avui la detenció de l'iraquià de més rang en la direcció de la xarxa terrorista Al-Qaida a l'Iraq, i ha afirmat que la informació que n'han obtingut indica que la direcció del grup a l'estranger té una considerable influència en la qüestió iraquiana.

Jaled Abdul-Fattah Dawud Mahmud al-Maixhadani, també conegut com a Abu Xahid, va ser capturat a Mossul el 4 de juliol, ha anunciat el general Kevin Bergner. "Al-Maixhadani sembla que és l'iraquià de rang més alt a la xarxa Al-Qaida a l'Iraq", ha precisat, i ha indicat que Al-Maixhadani era un estret col·laborador d'Abu Aiub al-Masri, l'egipci que dirigeix l'organització.

Bergner ha dit que Al-Maixhadani "va fer d'intermediari entre el líder d'Al-Qaida a l'Iraq Al-Masri, Ussama bin Laden i Aiman al-Zawahiri", el número dos d'Al-Qaida. "De fet, la comunicació entre la direcció d'Al-Qaida i Al-Masri sovint va passar a través d'Al-Maixhadani", ha explicat el portaveu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.