Política

El secretari de Comerç dimiteix per la "manca de rumb d'ERC" i la conselleria diu que l'ha fet fora

CRISI INTERNA A ERC

El secretari de Comerç i Turisme del departament d'Innovació, Universitat i Empresa del govern, Emili Valdero, ha anunciat aquest dimarts que ha presentat la seva dimissió per desavinences amb la línia actual de les polítiques del govern, que considera allunyades de les prioritats que haurien de marcar les actuacions d'ERC.

Principalment, Valdero no comparteix la decisió de retallar un 43% el pressupost de Comerç en una etapa de crisi com l'actual i ha criticat que la davallada del pressupost és "molt superior" a la de qualsevol altra àrea del govern. Valdero ja ha entrat al registre la dimissió i ha qualificat la decisió "d'irrevocable".

Valdero afirma en l'escrit que ha presentat al departament encapçalat per Josep Huguet que és "inviable" dur a terme les accions que el sector requereix per superar la crisi. En aquest sentit, recorda que el sector comercial genera una ocupació d'unes 300.000 persones a Catalunya i que suposa un 11% del PIB català. Segons Valdero, aquesta retallada "denota la manca de rumb d'ERC, subordinada als dictats del PSC-PSOE i que ignora les necessitats reals del país que se suposa que està servint".

El secretari de Comerç i Turisme ha criticat també que, en l'actual conjuntura de crisi econòmica, els pressupostos generals de l'Estat hagin rebut el vot a favor del PSC tot i que no inclouen enlloc el finançament de la Generalitat de Catalunya. A més, ha afirmat que els pressupostos de la Generalitat estan basats en uns "supòsits d'ingressos ficticis" i que contenen "retallades excessives en àrees vitals per a la nostra economia, com és el cas del comerç".

Valdero també ha criticat la manca d'execució de les inversions de l'Estat en infraestructures previstes per al 2008 i la manca d'una postura definida i concretada en una xifra d'ERC en relació al nou finançament de la Generalitat. Tot plegat fa, per Valdero, que sigui "inviable" una tasca de govern "eficient i profitosa per al país, actuant en clau nacional, amb coherència amb els principis ideològics d'ERC i amb justícia social". "Sóc del parer que les polítiques de suport i desenvolupament que el sector del comerç requereix no es poden tirar endavant amb una assignació pressupostària tan escassa", recull l'escrit de dimissió de Valdero.

Seguidor de Carretero
Emili Valdero és membre del corrent crític Reagrupament (R.cat), que encapçala l'exconseller Joan Carretero. El 20 de maig del 2008 va signar, juntament amb mig centenar de càrrecs republicans, el manifest Per un canvi real a ERC, en ple procés precongressual de la formació.

La conselleria dóna la seva versió
La difusió del comunicat de Valdero ha fet reaccionar immediatament el departament d'Innovació, Universitats i Empresa. Segons el seu secretari general, Enric Eloy, Valdero no ha dimitit sinó que l'han cessat. Seguint aquesta versió, Huguet ha comunicat aquest matí a Valdero que seria destituït i ha estat aleshores que aquest ha presentat una carta de dimissió al registre de la conselleria. Tanmateix, el segell del registre indica que la carta de dimissió de Valdero ha estat entregada a primera hora del matí, a les 9.22 hores.

Segons Eloy, els motius del cessament són una manca de lideratge del seu equip, una mala gestió en algunes àrees estratègiques i un descuit en temes urgents, com la confecció de la nova normativa de comerç.

Segons Eloy, una prova que es tracta d'un cessament i no d'una dimissió és que el consell executiu d'aquest dimarts estava previst que aprovés el cessament de Valdero.

Ningú substituirà Valdero i les seves àrees i projectes quedaran a càrrec de la secretaria general del departament. Eloy creu que d'aquesta manera hi haurà "més coherència" en el discurs del departament.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona