Política

La conselleria acusa l'exsecretari de Comerç i Turisme de simular la seva dimissió

Fonts del departament d'Innovació, Universitats i Empresa, encapçalat per Josep Huguet, acusen el ja exsecretari de Comerç i Turisme, Emili Valdero, de simular la seva dimissió per encobrir el que en realitat ha estat un cessament.

En declaracions a l'AVUI.cat, l'exsecretari ha assegurat que ha esperat a final d'any per dimitir quan tingués enllestida la feina de l'exercici. A més, té previst reincorporar-se a la seva feina com a professor d'Economia de la Universitat de Barcelona el proper semestre. Amb aquestes decisions preses, a primera hora del matí d'aquest dimarts ha comunicat a Huguet que plegava per discrepàncies "amb la posició d'ERC de submissió al Partit Socialista" dins del govern. Com a prova, Valdero, membre del corrent crític Reagrupament.cat, ha difós la seva carta de dimissió: el segell del registre de la conselleria indica que ha estat entregada a primera hora del matí, a les 9.22 hores.

Segons el relat de l'exsecretari, el conseller "s'ha pres molt malament" la notícia i ha contraatacat anunciant al dimissionari que duria el seu cessament al consell executiu del govern avui mateix. Jurídicament, el govern fa cessaments i nomenaments, sense concretar l'origen de la decisió: així ho ha expressat el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, que avui actuava com a portaveu del govern català i que ha afirmat no saber si s'havia produït o no la dimissió de Valdero abans de l'acte formal de cessar-lo. "En la reunió de govern no s'ha dit si havia dimitit o no", s'ha limitat a constatar l'ecosocialista en la roda de premsa posterior al consell executiu.

Els portaveus de la conselleria tenen una altra versió, que no és la de Valdero i que va molt més enllà de les paraules de Baltasar. Segons el departament, es tracta d'una destitució que ha estat comunicada a l'implicat a primera hora del matí.i Com a prova, el departament aporta una còpia de l'ordre del dia de la reunió de govern d'avui, en què apareix un punt –el número 13, marcat amb groc– que fa referència a "cessaments i nomenaments" de la conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa. Les mateixes fonts desmenteixen la versió segons la qual Huguet ha fet incloure el cessament improvisadament. "No es pot afegir un punt a l'ordre del dia si no és amb 48 hores d'antelació", adverteixen.

El secretari general del departament, Enric Eloy, ha puntualitzat en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies (ACN) que Valdero ha estat destituït per mala gestió i per manca de diligència en el desenvolupament de la nova llei de comerç que ha d'aplicar una directiva europea abans del 28 de desembre de 2009.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona